nutri-day
Dzisiaj jest:

Przykładowe jadłospisy - dieta lekkostrawna



JADŁOSPIS 1.

Posiłek Nazwa potrawy g, ml
I ŚNIADANIE Kawa Inka z mlekiem
Pieczywo mieszane
Masło
Szynka wieprzowa gotowana
Pasta sera twarogowego z koperkiem
Sałatka z pomidora z zieloną pietruszką
 
200
130
20
30
30
50
II ŚNIADANIE Sok z czarnej porzeczki
Bułka pszenna z masłem
Jajko na miękko
 
150
50/10
1szt.
OBIAD Krem z brokułów z grzankami
Klops drobiowy w sosie pieczeniowym
Ziemniaki puree
Marchewka glazurowana
Sałata zielona z jogurtem naturalnym
Kompot wieloowocowy
 
400
90/50
200
100
100
200
PODWIECZOREK Biszkopt z galaretką i owocami
Herbata zielona
 
100
200
KOLACJA Risotto z kurczakiem, kukurydzą, groszkiem zielonym, marchewką i pietruszką natką
Jabłko pieczone
Herbata z cytryną
 
350

1szt.
200



JADŁOSPIS 2.

Posiłek Nazwa potrawy g, ml
I ŚNIADANIE Herbata z cytryną
Płatki kukurydziane z mlekiem
Pieczywo mieszane
Masło
Pasta z drobiu z jarzynami
Banan
 
200
30/200
100
20
50
1szt.
II ŚNIADANIE Koktajl owocowy
Weka
Dżem truskawkowy niskosłodzony
 
150
50
20
OBIAD Zupa pomidorowa z lanym ciastem
Filet z łososia pieczony w folii
Ziemniaki puree
Szpinak duszony z mlekiem
Surówka z selera naciowego
Kompot wieloowocowy
 
400
100
200
100
100
200
PODWIECZOREK Kisiel owocowy z jabłkiem
 
130
KOLACJA Pierogi leniwe z masłem
Surówka z marchewki i jabłka
Herbata z cytryną
 
250
150
200



JADŁOSPIS 3.

Posiłek Nazwa potrawy g, ml
I ŚNIADANIE Kawa Kujawianka z mlekiem
Pieczywo mieszane
Masło
Szynka z indyka
Mozaika serowa z pomidorem i pietruszką natką
200
130
20
30
60
II ŚNIADANIE Musli z jogurtem naturalnym 30/150
OBIAD Barszcz czerwony z ziemniakami
Potrawka z kurczaka z warzywami
Ryż na sypko
Sałatka wiosenna (sałata zielona, pomidor, koperek, oliwa, sos sałatkowy)
Kompot wieloowocowy
400
150
200
150

200
PODWIECZOREK Sok pomidorowy
Herbatniki
150
50
KOLACJA Makaron nitki zapiekany z jabłkami z sosem waniliowym
Herbata z cytryną
250/50

200


ŻYWIENIE

JADŁOSPIS

ŻYWIENIE A CHOROBA

KONTAKT